Private lease bij Eemsmond Autolease


Private lease is een andere manier om een auto ter beschikking te hebben zonder dat deze van u is. Met Private Lease kunt namelijk een bijna nieuwe of zelfs splinternieuwe auto rijden, voor een vast bedrag per maand. In het vaste maandbedrag zijn kosten voor onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting inbegrepen. Behalve de brandstof regelt de leasemaatschappij regelt alles! De periode dat u wilt leasen, kunt u zelf bepalen, maar varieert meestal tussen de 12 en 48 maanden.
Veel gestelde vragen


Kan ik mijn leasecontract beŽindigen voor de afgesproken einddatum? 

Het leasecontract kan voor de afgesproken einddatum (schriftelijk) worden opgezegd. U krijgt dan wel te maken met een opzegvergoeding. De opzegvergoeding bedraagt maximaal 50% van de nog resterende leasetermijnen. Wij bepalen de opzegvergoeding op basis van twee methodes, en brengen de voor u voordeligste methode in rekening.


Voorbeeld
Stel u heeft een leasecontract gesloten voor 48 maanden en maximaal 10.000 kilometers per jaar. De leaseprijs is € 300,- per maand. Na 40 maanden wilt u graag het leasecontract beŽindigen. De auto heeft tot dan toe gemiddeld 10.000 kilometers per jaar gereden (zoals overeengekomen in het leasecontract).


Methode 1
Als het contract was doorgelopen had u nog 8 keer de leaseprijs van € 300,- betaald, dat is € 2.400,-. Omdat u de lease voortijdig wilt beŽindigen is de maximale opzegvergoeding 50% over de € 2.400,-, dat is € 1.200,-.


Methode 2
Daarnaast kijken we wat de leaseprijs was geweest als u bij aanvang direct een looptijd van 40 maanden had gekozen. Stel dat de leaseprijs bij 40 maanden € 320,- zou zijn. Dan heeft u 40 maanden € 20,- per maand (€ 320,- min € 300,-) te weinig betaald, dat is in totaal € 800,-.

In dit geval is de tweede methode voor u voordeliger, daarom brengen we een opzegvergoeding van € 800,- in rekening.
De opzegvergoeding (en overige openstaande bedragen) moet bijgeschreven staan op ons bankrekeningnummer op de gewenste einddatum (inleverdatum auto), anders loopt het leasecontract door.


Krijg ik een BKR registratie?

Eemsmond autolease is vanuit het Keurmerk Private Lease verplicht een registratie te doen bij BKR. Voor het toetsen en registreren bij BKR werken we samen met Car4Lease B.V.. Het bedrag dat geregistreerd wordt staat vermeld op de leaseovereenkomst. Daarnaast zijn wij verplicht betalingsachterstanden bij BKR te melden, dit conform de richtlijnen van BKR.

Rekenvoorbeeld BKR Registratie:


De looptijd van uw leasecontract is 36 maanden
Uw maandtermijn is € 250,-

Eemsmond autolease registreert bij BKR 36 x € 250,- x 65% = € 5.850,-
Aandachtspunt

Wanneer u gedurende de looptijd van een private lease contract van plan bent een huis te kopen is een private lease contract van invloed op de aanvraag van een hypotheek.


Pech onderweg

Bij stranding door pech of schade kunt u direct bellen met de hulpdienst van de leaseafdeling op 026-3553368


Eigen bijdrage bij schade

De volledige eigen bijdrage voor schade bij aanvang van de leaseperiode bij een niet verhaalbare schade is € 500,- (of het schadebedrag als dat lager is).
Bij de eerste niet verhaalbare schade berekenen we u slechts 30% van de eigen bijdrage door (€ 150,-).
Bij de tweede niet verhaalbare schade berekenen we u 50% (€ 250,-) door.
Voor alle volgende niet verhaalbare schades gedurende de looptijd van het contract brengen we de volledige eigen bijdrage (€ 500,-) bij u in rekening.


Acceptatie

Voor de acceptatie en toetsing bij BKR werken wij samen met EDR.

Als u tijdens het acceptatieproces vragen heeft kunt u contact opnemen met EDR via telefoonnummer 070 - 4525310 of via e-mail acceptatie@edrcs.nl


Downloads

Zit u te denken om een auto te Private Leasen? Dan kan de volgende informatie goed van pas komen. U vindt hier alles wat u nog meer moet weten over Private Lease. Natuurlijk kan het zijn dat u nog met vragen zit. Onze Private Lease experts zitten daarom klaar om uw vragen te beantwoorden, maar ook om te kijken wat het beste bij u past.

Onderstaande documenten zijn beschikbaar met behulp van het programma: Adobe Acrobat reader. U kunt dit programma gratis gebruiken.Bent u niet tevreden?

We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Toch kan het zijn dat u daar niet tevreden over bent. Wij stellen het op prijs als u ons dit laat weten middels onderstaand klachtenformulier, want het geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening verder te verbeteren. Uw klacht nemen wij heel serieus en behandelen we op correcte en adequate wijze af.


U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw contactpersoon. Een andere mogelijkheid is een e-mail sturen naar: sales@eemsmondautolease.nl of een brief sturen naar:

Eemsmond Autolease b.v.
Venjelaan 2,
9936 BR FARMSUM-DELFZIJL


Vermeld dan dezelfde gegevens - als het online klachten formulier - in uw brief. 
De afhandeling van uw klacht

Uw klacht wordt neergelegd bij de leidinggevende van de afdeling waar uw klacht betrekking op heeft. Deze leidinggevende zorgt voor registratie van uw klacht, bevestigt binnen vijf werkdagen dat uw klacht is ontvangen en wijst een klachtbehandelaar aan. Binnen tien werkdagen na uw melding ontvangt u van ons een bericht over uw klacht. Mochten we binnen die termijn nog geen standpunt kunnen bepalen, dan laten we u weten waarom dit zo is en wanneer u een reactie kunt verwachten.


Klachtenformulier

 
 
 
 
 
 
 

Klachtencommissie Private Lease

Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen bedrijven die auto’s leasen (langdurig) aan particulieren.


Welke klachten behandelt de commissie Private Lease?
De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:


-De service van de leasemaatschappij
-De uitleg van het leasecontract
-De kwaliteit van het leasevoertuig
-BeŽindiging (of tussentijdse ontbinding) van het leasecontract
-Geschillen over schade aan het voertuig bij inlevering
-Betalingsgeschillen, bijvoorbeeld over de wijziging van het maandbedrag.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Private lease van Auto Bolhuis? Bel ons op telefoon 0596-617340 of stuur een e-mail naar sales@bolhuis-delfzijl.nl